Zet je website in voor meer bezoekers en klanten

Zo zet je je website in voor meer bezoekers en klanten

Eerder schreef ik een blog waarom jouw bedrijf een professionele website nodig heeft’. Concluderend: je website is belangrijker dan je denkt, vooral als kanaal om met je klanten te communiceren. Tevens jouw plek op internet om te doen wat jij wil. Bovendien is alle content die jij plaatst 24/7 te zien voor jouw potentiële klant en ben je niet afhankelijk van het algoritme van sociale mediakanalen. Maar hoe zet je je website in voor meer bezoekers en klanten? In deze blog geef ik je hiervoor 6-handige tips.


Zo zet je je website in voor meer bezoekers en klanten


Tip 1 – Plaats blogs op je website

Bloggen – tevens mijn favoriete – is een handig hulpmiddel om meer bezoekers naar je site te trekken. Door het plaatsen van een blog zorg je ervoor dat potentiële klanten gericht naar jouw site komen vanwege de kennis die je daar deelt. Met je blog spreek je een bepaald publiek aan. Mensen voelen zich aangesproken door wat en hoe jij schrijft, waardoor jij niet op klantenjacht gaat maar mensen bij jou aan de deur laat komen. Met je blogs krijg je meer naamsbekendheid en meer klanten, zonder reclame. Realiseer je echter wel dat bloggen een langetermijnstrategie is. Verwacht dan ook niet dat er direct klanten aankloppen, dat heeft namelijk tijd nodig. Én één blog is niet voldoende om mensen de kans te geven jou te leren kennen.

Schrijf evergreen content

Als je start met bloggen schrijf dan content die niet alleen nú actueel is, maar ook over enkele maanden of jaren nog relevant. Je kunt deze content telkens weer hergebruiken. Vind jij het lastig om te bloggen? Kijk eens bij andere ondernemers hoe zij dit doen. Wat vind jij prettig om te lezen? Probeer jouw eigen teksten hierop te bouwen. Het wiel hoeft echt niet opnieuw uitgevonden te worden.

tip: lees ook de blog waarom bloggen zo belangrijk is voor je bedrijf


Tip 2 – Plaats geregeld een nieuwe blog

Je geeft mensen een reden om telkens weer bij je terug te komen als je je website regelmatig updatet en nieuwe interessante blogs plaatst. Naast terugkerende bezoekers – die nog warmer worden van jouw aanbod – zorgt het ook voor nieuwe bezoekers. Ik kan me voorstellen dat je het lastig vindt om regelmatig nieuwe content te schrijven. Overweeg in dat geval eens om gebruik te maken van gastbloggers. Misschien ken jij ondernemers in jouw branche die hun visie geven op een bepaald onderwerp dat niet in jouw aanbod zit maar wel interessant zou kunnen zijn voor jouw bezoekers. Door voor elkaars website een blog te schrijven maak je gebruik van elkaars publiek. Tevens heb je een waardevolle backlink die belangrijk is voor zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Interne linkstructuur

Als je een blog plaatst denk dan ook aan je interne linkstructuur. Dit kan grote invloed hebben op je SEO maar het geeft bezoekers ook een meer relevante surfervaring en dat zal je verkeer weer doen stijgen.


Tip 3 – Deel je website en blogs op sociale mediakanalen

Wellicht al lang bekend, maar deel je nieuwste blog op je sociale mediakanalen. Ook je nieuwe aanbod of gratis weggever. Deel jouw boodschap met je volgers, de kans is namelijk groot dat zij doorklikken. Bekijk ook jouw bestaande content. Is het voor jouw volgers interessant om nu te delen of over enkele maanden? Je kunt het delen op allerlei kanalen zoals Facebook, Pinterest en Linkedin, maar ook op je Instagram.
Maak gebruik van hashtags voor het aantrekken van een breder publiek, dat actief zoekt naar specifieke onderwerpen. Zorg er tegelijkertijd voor dat deze hashtags relevant zijn voor de lezer.

Tip 4 – Zet advertenties in voor meer bezoekers

Je kunt op verschillende kanalen adverteren om meer bezoekers naar je website te krijgen. Kijk van tevoren goed waar jouw doelgroep zit en pas daarop je strategie aan. Bedenk ook wat je wilt bereiken. Is het om jouw gratis weggever te laten downloaden zodat mensen op je mailinglijst komen of wil je dat ze zich inschrijven voor het webinar? Elk doel heeft namelijk een andere aanpak. Klik dus niet zomaar op de knop ‘promoten’ maar ga er serieus mee aan de slag.

Tip 5 – Affiliate marketing

Bij affiliate marketing verwijzen andere sites potentiële klanten door naar jouw webshop. Voor elke gerealiseerde verkoop krijgen de affiliates (mensen die jouw product promoten) een vergoeding. Deze vergoeding wordt uitbetaald op basis van no cure no pay. De affiliates hoeven zelf geen product op de markt te brengen. Denk hierbij bv. aan influencers die jouw product op deze manier promoten.

Zelf heb ik op mijn website ‘Reis mee met Sandra’ – als influencer zijnde – diverse affiliate links naar bedrijven als booking.com en bol.com. Wanneer bezoekers op mijn website via deze link een product kopen dan krijg ik een klein percentage. Een win-winsituatie dus.

Je kunt zelf ook zo’n affiliate programma opzetten naar jouw producten. Kies affiliate tracking software die werkt met jouw webshop. Maak een campagne aan, kies welk commissiepercentage je wilt geven en voeg eventuele banners toe. Voeg affiliates – uit je bestaande netwerk of van daarbuiten – toe via de software. Iedere affiliate krijgt een unieke link die hij kan gebruiken om jouw shop te promoten. Als hier aankopen uit volgen dan achterhaalt de affiliate software dit automatisch en kent deze commissie toe aan de juiste affiliate.

Tip 6 – Zorg dat alle SEO-elementen op je pagina in orde zijn

On page SEO is het proces van het optimaliseren van verschillende onderdelen binnen een pagina. Door vooraf een bepaald zoekwoord te gebruiken zorgt optimalisering ervoor dat je pagina zo goed mogelijk scoort in zoekmachines. Gebruik dit zoekwoord in de onderdelen: URL’s, content, meta titel, meta omschrijving, H1 (titel), H2, interne links en afbeeldingen. Je pagina’s zullen beter vindbaar worden als je al deze elementen optimaliseert op basis van zoekwoorden. Uiteindelijk is het resultaat meer bezoekers op je website.

Samengevat: zes dingen die jij kunt doen om meer bezoekers naar je website te krijgen

1 – Plaats blogs op je website

2 – Plaats geregeld nieuwe content op je website

3 – Deel je content op sociale media

4 – Zet advertenties in

5 – Affiliate marketing

6 – SEO

 

Dat waren zes tips

Ik hoop dat jij iets aan deze tips hebt gehad en ben natuurlijk benieuwd welke jij wil gaan toepassen.

 


Maar er zijn nog meer tips


  • Zorg voor een professionele uitstraling
  • Zet e-mail marketing in
  • Zet Calls-to-action op je website
  • Weet wie je ideale klant is en waar hij zich bevindt
  • Gebruik een tagline
  • Zorg voor een gebruiksvriendelijke website

 

WELKE TIPS GA JIJ INZETTEN VOOR JOUW WEBSITE?

 

.

Wil jij meer weten over het maken van een website die aansluit op jouw Human Design? Neem dan contact op of plan een afspraak in mijn agenda.

Dit artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan