Webdesign met human design

Webdesign met Human Design

Ken je dat gevoel, dat je een ander – collega, vriendin, partner – dingen ziet doen die hem of haar heel gemakkelijk afgaan?  Terwijl jij moet worstelen voor hetzelfde doel? Omgekeerd zijn bepaalde kwaliteiten voor jou vanzelfsprekend, terwijl de ander zich afvraagt hoe je het allemaal doet. We verschillen van elkaar, met sterke en zwakke punten. Daarin zit de kern van Human Design.

Webdesign met Human Design

Nadat ik begonnen was met webdesign raakte ik even later in contact met Human Design. Deze holistische methode voor zelfkennis en zelfontwikkeling past heel goed in de onlinereis die ik voor mijn klanten wil uitstippelen.
Human Design combineert kennis vanuit diverse oeroude methodes met elkaar. Zowel de astrologie als de I-Ching, maar ook kwantumfysica en biochemie maken deel uit van de basis waarmee jouw blauwdruk kan worden berekend. Wie ben jij als mens? Wat heb je nodig? Waar liggen je krachten en valkuilen?

Webdesign en Human Design. Twee soorten design die heel goed samengaan.  Door een globale toepassing van Human Design in jouw onlinereis kan ik beter maatwerk leveren. Zelfs in de kleuren die bij jou horen. Omdat ieder mens uniek is hoort daar ook een authentieke website bij.

Welke richting past bij jou?

Je wilt gaan reizen, het avontuur lonkt. Zoek dan eerst naar de richting die bij je past. Je kunt natuurlijk de massa volgen en je aanpassen aan je omgeving. Maar dat heb je al zo vaak gedaan. Nu is het tijd voor jou! Me-time. Klaar ben je met volgzaamheid en aanpassing. Je wilt iets nieuws, op ontdekkingsreis. Vaak voel je al welke richting het moet worden. Zodra je vaste patronen durft los te laten en je oriënteert op nieuwe opties begint het avontuur.

De vier hoofdrichtingen, noord-zuid-oost-west, zijn bekend. Daar valt al een eerste beslissing. Tussen zwart en wit bestaan vele kleurnuances.  Dit geldt ook voor de richting van een reis. Naast het hoofdmenu kun je nog vele kanten uit. Eenmaal onderweg kom je steeds op nieuwe kruispunten, t-splitsingen of verkeerspleinen. Hoe ga ik verder? Rechtdoor of toch liever linksaf? Neem ik de trein, de bus of het vliegtuig? De echte diehards gaan misschien wel te voet, per fiets of liftend. Legio mogelijkheden, mits het voor jou maar goed voelt.

 

Human Design

Zo ongeveer werkt het ook bij Human Design. Je begint met iets nieuws, een eigen website in dit geval. Hoe ga ik het aanpakken? Kies ik voor eenvoud en gemak of ga ik voor een spannende onlinereis? Het is een groot voordeel als je iets meer weet over jouw persoonlijkheid.

Oosterse en westerse stromingen hebben elkaar gevonden. Datum, tijdstip en plaats van je geboorte vormen de basis voor jouw Human Design. Van daaruit wordt een berekening gemaakt en in een grafiek gezet. Je zult versteld staan van de hoeveelheid informatie. Deze Human Design chart vertelt je wat jou als mens uniek maakt.

Niet alleen herkenbare elementen van jezelf worden benoemd. Bepaalde dingen voel je al langer aan, maar je kunt er niet echt de vinger op leggen. Hindernissen die jou steeds weer parten spelen worden opeens verklaarbaar. Dit is wat Human Design voor jou kan betekenen.

Eenmaal bekend met jouw chart kun je door aanpassingen in je levensstijl veel innerlijke rust, levensenergie, inspiratie en motivatie losmaken. Dit klinkt toch voor iedereen aantrekkelijk?

 


De vier richtingen


Human Design onderscheidt vier hoofdtypen met een verdieping, waartoe een persoon kan behoren, te weten

Manifestors, 8% van de mensen

Manifestors zijn de zelfstandig ondernemers in onze wereld. Mensen die initiëren, nieuwe dingen beginnen en verandering brengen. Manifestors trachten zaadjes in vruchtbare bodem te planten met de bedoeling iets nieuws te doen ontstaan. Zij zoeken vervulling in het teweegbrengen van verandering of vernieuwing. Omdat de initiatieven van Manifestors door de omgeving niet altijd worden opgemerkt geldt de strategie: informeer voordat je handelt.

Generators en Manifesting-Generators, 70% van de mensen

Generators (37%) en Manifesting-Generators (33%) zijn hier om zaadjes tot wasdom te laten komen. Zij gaan aan de slag met projecten, klussen, iets op- en uitbouwen. Voor hen is het noodzakelijk een dagelijkse uitlaatklep te hebben voor hun energie en kracht. Werk is het essentiële onderdeel van hun bestaan. Dit geldt voor zowel een baan als het runnen van een gezin en opvoeden van kinderen. Bovenal is het voor een Generator van belang uit te vinden welk werk bij hem of haar past. Strategie: luister naar je buikrespons.

Projectors, 21% van de mensen

Projectors zijn hier in hun rol om met inzicht te komen. Zij sturen en begeleiden de energie van anderen. Dit maakt hen tot ideale managers, adviseurs en coaches. Van nature zijn projectors gericht op de ander. Zij zien wat er bij de ander leeft en geven daar aandacht aan. Enkel en alleen in relatie tot een ander kan de Projector zijn sturende, organiserende bijdrage leveren. Strategie: wacht op de uitnodiging.

Reflectors, 1% van de mensen

Reflectors zijn helemaal open. In hun design is geen enkel centrum ingekleurd. In tegenstelling tot ieder ander met een verlangen, ambitie of drijfveer is dit bij een reflector niet het geval. Een onbeschreven blad, in staat om op een ontvankelijke, accepterende manier te luisteren en naar dingen te kijken. Zij hebben geen enkele definitie van zichzelf en worden vooral beïnvloed door energieën van buitenaf. Reflectors hebben een bijzondere relatie tot de maan. Dit hemellichaam beïnvloedt hun leven sterk en veel biedt regelmaat.
Strategie: wacht met beslissingen minimaal één maandcyclus.

Mijn Human Design

Mijn webdesign begon bij de creatie van mijn eigen website. Het werd een proces waarin mijn intuïtie een hoofdrol speelde. Uiteraard moesten de technische aspecten kloppen, evenals de teksten. Maar het design ontstond vanuit mijn gevoel voor kleur met een voorliefde voor een zonnige uitstraling.
Oranje en groen doemden op als hoofdkleuren. Toen ik even later naar mijn Human Design op zoek was, verscheen dit:

webdesign en humandesign

 

  • Tweede chakra – Sacraal
    De kleur van het sacrale chakra is oranje
  • Vierde chakra – Hart
    De kleur van het hart chakra is groen

Je kunt het toeval noemen, maar voor mij viel de puzzel van mijn leven in elkaar. Een bevestiging van de juiste richting, geluisterd naar mijn intuïtie. En zoals eerder genoemd, tijdens deze reis kom ik vast nog op paden uit die afwijken van mijn hoofdroute. Maar verdwalen zal ik niet zo snel meer.

Wil jij dit online avontuur met mij ervaren?

Een website in jouw authentieke richting en kleur?

Wil jij meer weten over het maken van een website die aansluit op jouw Human Design? Neem dan contact op of plan een afspraak in mijn agenda.

Dit artikel delen:

2 reacties. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan