waarom jouw bedrijf een unieke website nodig heeft

Waarom jouw bedrijf een professionele website nodig heeft

Misschien vraag je je af waarom je bedrijf een website nodig heeft? Je bedrijf is zonder website toch ook al ver gekomen? Met Facebook en Instagram gaat het toch ook? Wat heeft het dan voor meerwaarde? Toch heb je baat bij een professionele website. Wat ga jij doen als je informatie nodig hebt over een product of bedrijf? Je googelt. Zonder website is de kans groot dat je potentiële klant naar een ander bedrijf gaat. Vandaar dat ik voor jou de grootste voordelen verzameld heb over waarom je bedrijf een professionele website nodig heeft. Laten we daar een vleugje authenticiteit aan toevoegen.

1. De kracht van authenticiteit

Een professionele website is meer dan alleen een online visitekaartje; het is de digitale weerspiegeling van wie jij bent als ondernemer. Authenticiteit is de sleutel tot het bouwen van vertrouwen en het aantrekken van jouw ideale klanten. Door een website te creëren die jouw persoonlijkheid en unieke verhaal weerspiegelt, maak je een blijvende indruk die sociale mediaplatforms niet kunnen evenaren.

 


2. Online visitekaartje

Misschien wel de belangrijkste reden: je website is je online visitekaartje. Het is het eerste contact van bezoekers met jouw bedrijf en deze eerste indruk moet goed zijn. Via je website laat je jouw persoonlijkheid naar voren komen en daarmee trek je jouw ideale klant aan. Met kleuren, authentieke foto’s en inspirerende teksten creëer je je eigen stijl. Door het delen van jouw unieke verhaal voelt de lezer zich aangetrokken of gaat zich identificeren. Jouw ideale klant wordt gegrepen door jouw online visitekaartje en onderneemt direct actie om met jou in contact te komen. Daarnaast kun je er met jouw website voor zorgen dat mensen je onthouden, met een bijzonder logo, huisstijl en prachtige foto’s bijvoorbeeld. Daarom is een website – die bij jou past en waar je helemaal blij van wordt – belangrijk voor je bedrijf. Dus treed naar buiten om te laten zien wie jij bent, want jouw ideale klant is daarnaar op zoek. Met een unieke website gaat je bedrijf groeien.

 

3. Nieuwe klanten aantrekken

Als je website goed vindbaar is in Google groeit de kans tot het aantrekken van nieuwe klanten. In tijden dat het misschien iets minder gaat met je bedrijf is het belangrijk om online goed vindbaar te zijn zodat je kunt blijven draaien en een extra mogelijkheid hebt om klanten te werven. Ook scoort een geoptimaliseerde website via verschillende zoektermen goed in Google. Bovendien heb je de mogelijkheid om te adverteren via Google Ads, Facebook en andere kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt.

 

4. Geloofwaardig en professioneel

Zoals genoemd onder punt 1 is een website jouw visitekaartje. Door het hebben van een website met een modern design en goed geschreven tekst komt je bedrijf geloofwaardig en professioneel over. Dus aandacht voor het ontwerp en de inhoud van je website zijn een must.

 

5. Je concurrenten vóór zijn

Steeds meer mensen besluiten, voordat ze tot aankoop van een product of dienst overgaan, eerst online informatie te zoeken. Dus als je jouw ideale klant wilt bereiken moet je het belang van een website niet onderschatten. Jouw potentiële klant zal eerder kiezen voor een bedrijf mét dan zonder website.

 

6. Een plek voor je portfolio en testimonials

Potentiële klanten willen graag jouw werk zien. Een perfecte plek om iemand te overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor dat werk is je website. Portfolio en testimonials zorgen voor meer geloofwaardigheid en vergroten je overtuigingskracht.

 

7. Een plek voor je blogs

Er zijn diverse strategieën om je bedrijf te laten groeien. Eén daarvan is bloggen. Hierdoor kun je jouw kennis en vaardigheden gericht delen en word je gezien als expert. Daarnaast creëer je hiermee herbruikbare content voor je sociale mediakanalen. Bovendien word je door het regelmatig plaatsen van nieuwe blogs beter vindbaar via zoekmachines zoals Google.

 

8. Eenvoudig een mailinglijst opbouwen

Als iemand zich aanmeldt voor je nieuwsbrief mag je diegene gericht benaderen. De kans dat een nieuwsbrief op je website gelezen wordt is groter dan via berichten op sociale media. Meer interessante blogs betekent meer potentiële klanten op je website. Stimuleer bezoekers tot een abonnement op je nieuwste blog of een gratis e-book. Hierdoor bouw je een mailinglijst op die je weer kunt inzetten voor allerlei marketingdoeleinden.

 

9. Je websiteverkeer analyseren

Door het koppelen van Google analytics aan je website heb je een geweldige tool om je websiteverkeer te analyseren. Het geeft je een beeld van het aantal bezoekers, wie deze bezoekers zijn en welke interesses zij hebben. Ook kun je analyseren welke blogs en pagina’s het meest gelezen geworden.

 

10. Altijd beschikbaar voor je klanten

Via je website ben je niet afhankelijk van werktijden. Door veel informatie op je website te vermelden kunnen potentiële klanten altijd terecht voor informatie en contactgegevens. Terwijl jij ligt te slapen of met vakantie bent kunnen potentiële klanten actie ondernemen door jou bijvoorbeeld een e-mail te sturen of een afspraak in te plannen. Met een website ben je dus altijd bereikbaar en daarmee ook waardevol voor jouw bedrijf.

 

11. Je website in eigen handen

Tegenwoordig richten veel ondernemers zich alleen op sociale media. Op zich is dat geen probleem, maar sociale media worden beheerd door een derde partij. Een website heb je echter helemaal in eigen handen. Je bepaalt het ontwerp, de inhoud en hoe je met jouw publiek communiceert. Het is een plek die helemaal van jou is.

Ik heb al vaker gezien dat een ondernemer met duizenden volgers al zijn volgers kwijtraakte omdat Instagram of Facebook een instelling veranderde. Gebruik de sociale mediakanalen vooral als ondersteunende functie.

Voeg authenticiteit toe aan je website, maak het persoonlijk en toon de menselijke kant achter jouw bedrijf. Zo creëer je niet alleen een professionele online aanwezigheid, maar ook een platform dat resonantie vindt bij jouw ideale klanten. Want onthoud, mensen willen zaken doen met mensen, niet alleen met bedrijven. Laat zien wie je bent en waarom jouw bedrijf de juiste keuze is.

 

Tip: lees ook de blog ‘hoe je je website inzet voor meer bezoekers en klanten’.

 

BEN JIJ OVERTUIGD OM EEN UNIEKE WEBSITE TE (LATEN) MAKEN? OF TWIJFEL JE NOG? 

Heb je nog vragen of denk je na het lezen van dit blog ‘ik besteed het maken van een website liever uit’? Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.

Wil jij meer weten over het maken van een website die aansluit op jouw Human Design? Neem dan contact op of plan een afspraak in mijn agenda.

Dit artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan