Je hebt een gloednieuwe website gelanceerd en verwachtte dat het vanzelf leads zou genereren. Helaas gebeurt er niets automatisch. In deze blog bespreken we waarom je website nooit ‘af’ is en waarom het mogelijk niet genoeg klanten oplevert.
Waarom je website nooit af is en 8 redenen waarom het niet genoeg klanten oplevert
1. De illusie van automatische leads
Veel ondernemers denken dat na de lancering van hun nieuwe website, deze als een kompas automatisch leads in de juiste richting wijst. Echter, een website is geen passieve oase die automatisch alle avontuurlijke zielen aantrekt. Het vergt actieve inspanning om je website effectief te laten functioneren. Zorg ervoor dat je niet alleen wacht op reizigers, maar actief wegwijzers toevoegt om de route naar jouw diensten duidelijk te markeren.
2. Content management en onderhoud
Een nieuwe website is als een startpunt voor een avontuurlijke reis door de digitale jungle. Vergelijkbaar met het betreden van een nieuw ontdekt gebied, is de website bij oplevering klaar om verkend te worden. Net zoals je tijdens een reis nieuwe plekken ontdekt en je route aanpast, is het essentieel om de website actief te beheren.
Content management speelt hierbij een cruciale rol. Na de lancering is het niet alleen belangrijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen, maar ook om de pagina’s bij te werken. Net zoals een ontdekkingsreiziger zijn kaart bijwerkt, dien je de website aan te passen om relevant te blijven voor zoekmachines en de bezoekers. Zo blijft de digitale jungle van jouw website een boeiend avontuur voor elke online bezoeker.
3. Zichtbaarheid en aandacht
Alleen een website hebben is niet genoeg; je moet actief de aandacht van je doelgroep trekken. Gebruik diverse kanalen zoals social media, drukwerk, e-mailhandtekeningen, netwerken, evenementen, en deel je website overal. Meer zichtbaarheid vergroot de kans om opgemerkt te worden, zowel door je doelgroep als zoekmachines.
4. Beweging leidt tot betere resultaten
Het internet is constant in beweging, en jouw website moet meebewegen. Google beloont websites die actief blijven en hun inhoud up-to-date houden. Een goede website is geen statisch visitekaartje maar een dynamische tool die voortdurend evolueert.
5. Verbeter conversie en bezoekersaantallen
Als je merkt dat je website niet genoeg klanten oplevert, overweeg dan je bezoekersaantallen te verbeteren. Optimaliseer je conversie door duidelijke call-to-action knoppen, heldere communicatie, en een goed gestructureerde website. Zorg dat je website als een aantrekkelijk avontuur wordt ervaren, waar bezoekers enthousiast de reis beginnen en moeiteloos worden geleid naar de bestemming die jij te bieden hebt.
Je bezoekersaantallen verhogen
De uitdaging van velen: je opent Google Analytics en constateert keer op keer dat het aantal unieke bezoekers op dezelfde (lage) cijfers blijft hangen, terwijl je juist wilt dat dit omhoog gaat.
Om deze uitdaging aan te gaan, kun je zowel een korte als lange termijn reis plannen.
De korte termijn expeditie omvat adverteren op Google met behulp van Google Adwords. Hierdoor bereik je direct hogere posities in de zoekresultaten en trek je snel meer bezoekers aan. Bedenk echter dat dit een doorlopende investering vereist; bij stopzetting vervalt ook je verworven positie.
Voor de lange termijn is het essentieel dat je website organisch ontdekt wordt in Google, zonder voortdurende advertentiekosten. Dit kun je bereiken door je website grondig te optimaliseren voor SEO. Als je ideale klant naadloos zijn weg vindt via Google, groeien je bezoekersaantallen, en zullen potentiële klanten steeds vaker contact met je opnemen, gratis e-books downloaden, of direct aankopen doen. Jouw ideale klant zoekt immers naar specifieke oplossingen, en jij biedt die aan. Bon voyage naar online succes!
6. Strategie, avontuur en Human Design
Een succesvolle website is als een goed doordachte expeditie door de digitale jungle. Het begint met het vaststellen van een heldere strategie, vergelijkbaar met het plannen van een avontuurlijke reis. Definieer het doel van je website, identificeer je doelgroep en bepaal welke kanalen je wilt inzetten om je boodschap te verspreiden. Net zoals een reiziger verschillende middelen en routes overweegt, bieden bloggen, gratis e-books, e-mail funnels, podcasts en filmpjes diverse wegen om je website als een constante marketingmachine te laten draaien.
Bij het vormgeven van deze strategie houd ik rekening met jouw unieke Human Design Blauwdruk. Net zoals een avonturier zijn uitrusting aanpast aan de omgeving, pas ik de strategie aan op basis van jouw persoonlijke eigenschappen en voorkeuren volgens het Human Design-systeem. Zo wordt jouw digitale expeditie niet alleen succesvol, maar ook afgestemd op wie jij bent.
7.Goed ontwerp
Een doordacht ontworpen website is van onschatbare waarde voor het verhogen van de conversie. Zorg ervoor dat het ontwerp en de functionaliteit van je website aansluit bij jou en de behoeften van je doelgroep.
8. Aanzetten tot actie
Bezoekers hebben weinig geduld en verlangen duidelijkheid over wat hen te wachten staat. Creëer krachtige calls-to-action die als wegwijzers fungeren door jouw digitale avontuur. Zorg ervoor dat deze uitnodigingen niet alleen aan het einde van een pagina verborgen liggen, maar verspreid ze strategisch als aanlokkelijke wegwijzers langs het pad van ontdekking. Dit hoeven niet alleen knoppen te zijn maar kunnen ook tekst-linkjes zijn.
Conclusie waarom je website nooit af is
Een website is als een boeiende ontdekkingsreis, nooit ‘af’ en vraagt om voortdurende verkenning. Door actief te blijven, je strategie te finetunen, en de gebruikerservaring te verrijken, kun je de effectiviteit van je digitale reisgids vergroten en meer avonturiers aantrekken. Het is een doorlopend proces van aanpassen, optimaliseren en groeien, waarbij elke toegevoegde reisterm een nieuw pad opent voor online ontdekkingsreizigers.