Tips om jouw persoonlijkheid naar voren te laten komen op je website

Tips om jouw persoonlijkheid naar voren te laten komen op je website

Je staat op het punt om een website te (laten) maken maar vraagt je af hoe je dit moet vormgeven. Op internet vind je genoeg informatie over hoe je een WordPress website kunt maken maar de kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet groeit naarmate je minder bekend bent met deze materie. Vragen als ‘waar moet ik nog meer op letten’ en vele andere komen bovendrijven, maar waar blijven de antwoorden? Je wilt vooral een website waar jouw persoonlijkheid naar voren komt en waar je helemaal blij van wordt, je wilt er energie van krijgen en de allerleukste klanten aantrekken. Maar hoe doe je dat? Hieronder geef ik tips om jouw persoonlijkheid naar voren te laten komen op je website.


1. Look & feel


Oftewel het gevoel dat een website oproept, dat moet goed zijn. Je krijgt maar één kans voor die eerste indruk. Dat gevoel kun je bereiken door elementen te gebruiken die jouw persoonlijkheid weerspiegelen.

Kleurgebruik

Denk o.a. aan kleurgebruik. Kleuren lokken emoties uit, van blijheid tot frustratie. Wat wil je oproepen? Bedenk welke kleur past bij jou en je doelgroep, verwerk deze in je huisstijl en gebruik dit consequent, zowel op je website als sociale mediakanalen.  Dit zorgt voor herkenbaarheid. Zelf houd ik van avontuurlijke reizen, de tropen, Zuidoost-Azië en de Caribbean. De kleuren oranje/mango in combinatie met groen en roze in mijn website weerspiegelen wie ik ben.

Foto’s

Een ander belangrijk element dat laat zien wie jij bent zijn foto’s. Met de juiste foto’s komt je tekst tot leven. Niet met stockfoto’s maar met jouw authentieke foto’s zet jij de juiste sfeer neer. Denk hierbij ook aan het gebruik van de kleuren van jouw huisstijl.

Professionele foto’s hebben één stijl en maken je website herkenbaar, met name wanneer je foto’s van jezelf toevoegt aan de ´over mij´ pagina en de contactpagina. Zo weet je potentiële klant direct met wie hij/zij te maken heeft. Behalve dat professionele authentieke foto’s passen bij de tekst op je website wordt hiermee ook je onderscheidend vermogen sterker. Stockfoto’s zijn voor iedereen beschikbaar en je wil niet dat je concurrent dezelfde foto gebruikt als jij. Lees ook: waarom professionele foto’s belangrijk zijn voor je website. 

Lettertype

Welk lettertype ga je gebruiken? Kies je voor een wat klassieke of juist moderne uitstraling, wel of geen streepjes aan ieder uiteinde van de letter? Naast uitstraling is leesbaarheid ook een punt van aandacht bij de keuze voor een lettertype.

Lay-out

Een optimale lay-out houdt je potentiële klant langer vast. Dit begint al bovenaan je website bij de header. Bovendien essentieel voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat Google er van uit gaat dat je bovenaan je website aangeeft waar deze over gaat. De belangrijkste zoekwoorden verwerk je dus in de headertekst. Na je header bied je een stuk tekst aan waarin je vermeldt wat je kunt betekenen voor je doelgroep en je potentiële klant weet direct waarover het gaat. Gebruik verder (vetgedrukte) kopjes om de tekst te doorbreken, waardoor het voor je potentiële klant gemakkelijker wordt om de tekst te scannen.

Logo

Een logo is het eerste wat je potentiële klanten zien en daarmee het gezicht van je bedrijf. Een goed logo biedt herkenbaarheid aan je klanten waardoor zij je beter onthouden. Ook hier geldt dat je logo moet passen bij jou en je doelgroep.

In mijn logo vind je een palmboom. Waarschijnlijk denk je ‘wat heeft een palmboom met een webdesigner te maken’? Eigenlijk niets. Maar voor mij persoonlijk staat een palmboom vooral voor mooie herinneringen en geluk. Ook krijg ik er enorm veel energie van. Als kind namen mijn ouders mij vaak mee naar Spanje en zag ik op de boulevard die torenhoge palmbomen met kokosnoten. Zeer indrukwekkend. In mijn fantasie klom ik in zo’n boom om een kokosnoot te plukken.
Toen ik later op mijn reizen door Zuidoost-Azië op verlaten strandjes belandde genoot ik met een goed boek in een hangmat onder wuivende palmbomen. Met de verhuizing naar Bonaire, weer later in mijn leven, kwam een langgekoesterde droom uit en maakten wuivende palmbomen zelfs deel uit van onze eigen tuin. Allemaal momenten van blijheid en geluk. Die palmboom vormt een rode draad in mijn leven en hoort bij mij, dus ook in mijn logo.

Vraag je je af wie je bent en wat bij jou past? Maak een moodboard om een idee te krijgen over wat je wilt uitstralen en blijf hierbij dicht bij jezelf.

  


2. Vertel jouw verhaal


Durf jezelf aan de wereld te tonen. Een persoonlijk verhaal heeft meerwaarde, het schept een emotionele band. Iedereen heeft een verhaal, ook jij. Wie ben jij? Waar komt jouw drijfveer vandaan en hoe is het gekomen dat je nu ondernemer bent? De lezer wil namelijk voelen hoe je bent als persoon. Door jouw verhaal te delen met je doelgroep is de kans groter dat klanten of lezers zich aangetrokken voelen of gaan identificeren.

Zelf heb ik met mijn gezin, wegens een buitenlandplaatsing van mijn man, voor een periode van drie jaar op Bonaire gewoond. In die periode had ik voor het eerst in vijfentwintig jaar geen betaalde baan en maakte van de nood een deugd. Eindelijk was er ruimte voor de ontwikkeling van mijn creatieve kant. Ik startte een cursus WordPress webdesign. In combinatie met mijn eilandavontuur leidde dit tot mijn eerste blogwebsite ‘Reis mee met Sandra´ en schreef ik over wonen op Bonaire. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in sociale media en SEO (vindbaarheid in Google). Een boeiende materie, waarin ik verder wilde groeien. Tot zover mijn verhaal in het kort. Wil je verder lezen over mijn ontwikkeling tot webdesigner, bezoek dan eens de ´over mij´ pagina.

 Maak ook jouw verhaal persoonlijk en deel het in je blogs, sociale media en op de ´over mij´ pagina op je website.

 


3. Tone of voice


De tone of voice is je manier van schrijven en bepaalt hoe je overkomt op je doelgroep. Met jouw schrijfstijl ben je herkenbaar en zet je een deel van je persoonlijkheid neer. Ben je serieus of houd je van een grapje? Benader je jouw doelgroep formeel of informeel? Je tone of voice is overal hetzelfde, op je sociale mediakanalen, website en in advertenties. Bepaal je kernwaarden en schrijf ernaar. Op die manier trek je vanzelf de juiste mensen aan.

 


4. Bloggen


Een andere mogelijkheid om jouw persoonlijkheid terug te laten komen is om te gaan bloggen. Niet alleen goed voor SEO (vindbaarheid in google), maar bloggen geeft de bezoeker van je website ook een kijkje in je dagelijks leven en karakter. Zo zijn er klanten op mij afgekomen vanwege mijn manier van leven. Op een van mijn reizen door de Caribbean ontmoette ik een Nederlandse vrouw, woonachtig in de Dominicaanse Republiek. Zij – getrouwd met haar Dominicaanse man – bood authentieke reizen aan. Ik schreef er een blog over en werd een paar maanden later benaderd door een ondernemer. Zij had aan dezelfde excursie deelgenomen, vroeg of ik haar sociale media wilde verzorgen en werd een van mijn ideale klanten.

 


DURF JIJ JE PERSOONLIJKHEID NAAR VOREN TE LATEN KOMEN?


Wil jij meer weten over het maken van een website die aansluit op jouw Human Design? Neem dan contact op of plan een afspraak in mijn agenda.

Dit artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan