Over mij

Over mij | mijn onlinereis

Mijn onlinereis

Ik ben Sandra Dieteren, geboren in de winter van 1967 en opgegroeid in Zuid-Limburg met zorgzame ouders en mijn drie jaar jongere zus. Vanaf dat ik me kan herinneren hield ik van reizen, vooral naar het buitenland. Mijn ouders namen mij en mijn zusje elk jaar mee naar Spanje. Ik droomde van een internationale toekomst, het liefst als stewardess. Als ik kon reizen dan was ik gelukkig en dat is nooit veranderd. Ik ‘lijd’ als het ware aan ‘wegwee’, zodra ik de grens met Nederland over ben begint mijn bloed te stromen. Stewardess ben ik niet geworden, maar wel trouwde ik met Sylvester, de man die mij al snel mee de grens over nam voor zijn werk, naar Noord-Duitsland. Nog geen groot avontuur, vol spanning en vrijheid, maar wel een startpunt voor vertrek uit Nederland en latere reisavonturen.

Over mij locatie onafhankelijke webdesigner
locatie onafhankelijke webdesigner
websites voor ondernemers

Avontuurlijk

Toen mijn neef over zijn aanstaande wereldreis vertelde begon het pas echt te kriebelen. Dat wilden wij ook wel, backpacken in andere continenten. Lang hebben we niet hoeven nadenken, informatie ingewonnen, een Lonely Planet gekocht en even later twee retourtjes Thailand. En toen waren we verslaafd.

Ontwikkeling

Om te kunnen reizen moet er ook geld verdiend worden en dat gebeurde na Duitsland op diverse plekken in Nederland. Inmiddels hadden we heel Zuidoost-Azië bereisd, ook nadat onze zoon Bas geboren was. Hij ging van meet af aan mee op onze reisavonturen. Maar pas in 2014 kwam er een buitenlandplaatsing voor Sylvester, op Bonaire. Samen met Bas hebben we er drie jaar gewoond.

Voor het eerst sinds vijfentwintig jaar had ik geen betaalde baan en maakte van de nood een deugd. Eindelijk ruimte voor de ontwikkeling van mijn creatieve kant. Ik startte een cursus WordPress webdesign. In combinatie met mijn eilandavontuur leidde dit tot mijn eerste  blogwebsite ‘Reis mee met Sandra / wonen op Bonaire. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in sociale media en SEO (vindbaarheid in Google). Een boeiende materie, waarin ik verder wilde groeien.

Na drie jaar, terug in Nederland, kon ik terug in mijn oude baan als bewindvoerder en bleef er minder tijd over voor mijn nieuwe passies. Het liefst wilde ik voor mezelf beginnen, een eigen bedrijf. Ik werd gevraagd door de gemeente Echt-Susteren om te bloggen over de regio en de verzorging van hun sociale media. Ook richtte ik mijn bedrijf Virtueel Assistent Sandra op, waarbij mooie samenwerking met andere ambitieuze ondernemers ontstond. Voor mij het neusje van de zalm. Maar uiteindelijk bleek de hele combinatie, zeker toen corona haar intrede deed, iets te veel van mij te vergen en heb ik mijn passies – tijdelijk – moeten afstoten, in de hoop dit snel weer te kunnen oppakken. Opgeven staat niet in mijn woordenboek.

Het maken van websites, online zichtbaarheid en Sociale media

Mijn werk op de reguliere arbeidsmarkt blijkt moeilijk te combineren met mijn passies, maar ik kan niet wachten om datgene, waar ik op Bonaire mee begonnen ben, voort te zetten. Het maken van mooie websites voor mijn klanten, werken aan hun online zichtbaarheid, het schrijven van blogs en actief op sociale media. Dit creatieve proces doet mijn bloed sneller stromen. Samen een prachtige website creëren, helpen je te onderscheiden van concurrenten door het benoemen van je sterke punten om zo je onderneming optimaal onder de aandacht te brengen. Samen maken we die onlinereis, DoorSandra |Creatieve WordPress webdesigner, of dit nu vanaf een tropisch eiland of een leuk koffietentje in Zuid-Limburg gebeurt, van overal ter wereld kan ik je helpen bij deze reis naar jouw optimale website.

Over mij mijn onlinereis