Je dromen waarmaken

Je dromen waarmaken: in slow travel je bedrijf opbouwen

Het gebeurt ons allemaal, je hebt gewoon je dag niet, alles lijkt tegen te zitten, mensen zijn niet aardig en ’s avonds hoop je dat de volgende dag de zon weer schijnt. Zo is het leven, met ups en downs. Zolang alles rustig voortkabbelt is er geen vuiltje aan de lucht.

Het wordt pas een probleem als je dag na dag doodmoe opstaat, opziet tegen weer acht uur lang op je saaie kantoor met collega’s die niet bij je passen én je nog tien of misschien wel twintig jaar zo verder ‘moet’. Goed, je salaris aan het eind van de maand maakt dat je volhoudt. Je hypotheek en andere vaste lasten moeten tenslotte ook betaald worden. Bovendien wil je een paar keer per jaar op vakantie, even alles loslaten in een andere omgeving, bevrijd van je werkstress. Maar nog voor je vakantie goed en wel voorbij is begint het weer te knagen, het maandaggevoel. En ook die vakantie moet betaald worden, een beetje luxe gun je jezelf toch zeker na maandenlang afzien achter je bureau?

Zit jij klem in een te strak keurslijf? Wil jij je dromen waarmaken? Lees dan vooral verder en laat je inspireren.

Ga jij voor een nieuw avontuur?

Veiligheid boven alles, dat is wat velen op de been houdt in een werksituatie die niet alleen frustreert maar zelfs ongelukkig maakt. Wil jij zo verder? Is dat wat jij uit het leven wil halen? Misschien vraag je je dit soms al af en ga je snel weer over tot de orde van de dag, want ja, genoeg nadelen te bedenken als je je dromen werkelijk tot leven zou laten komen in een nieuw avontuur.

Toch zijn er genoeg mensen die hun schroom overboord hebben gezet, de beren op de weg verjaagd en op zoek gegaan naar een weg om te reizen naar de plek waar ze willen zijn. Niet alleen tijdens hun vakantie maar dag in dag uit. Dit hoeft niet feitelijk een andere plek te zijn, ook op je thuisbasis kun je virtueel van plek wisselen door iets anders te gaan doen.

Werk in kleine en veilige stappen om je dromen waar te maken

Misschien vraag je je af hoe mensen dit überhaupt durven? Ik kan je geruststellen, niet iedereen springt meteen in het diepe en roept vrolijk ‘ik vertrek’. Ook met kleinere en veilige stappen kun je je bakens verzetten en daarvoor is het nooit te laat. Ik ken mensen die jarenlang in de bankenwereld hebben gewerkt en na hun vijftigste hun hart volgden door te investeren in een project op een andere plek in de wereld. Sommigen zijn definitief gaan wonen op bijvoorbeeld een afgelegen eiland en hebben een kinderproject opgezet, anderen kiezen voor fifty-fifty, dus half werken in Nederland en half in het buitenland, weer anderen gaan aan de slag als digital nomad. Voor dit laatste is het ideaal als je online kunt werken vanaf elke plek ter wereld en die dure vakanties ook gewoon achter je kunt laten. Stel je dat eens voor! Het hoeft geen droom te blijven.

Een nieuwe mindset voor het realiseren van je droom

Gooi geen oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt. Terwijl jij nog een tijdje in je dagelijkse routine doorgaat werk je langzaam toe naar het realiseren van je droom. In veel gevallen vraagt dit om een investering, wat betekent dat je wellicht andere keuzes moet maken. En daarin zit tevens het begin van een nieuwe mindset. Misschien denk jij dat bepaalde uitgaven noodzakelijk zijn, maar blijkt dat er ook alternatieven bestaan. Houd je uitgavenpatroon eens kritisch tegen het licht. Wat je niet uitgeeft hoef je immers ook niet te verdienen.

Vraag je vooral af waar je gelukkig van wordt en of dit te maken heeft met materiële zaken. Een mens kan vaak toe met minder. Less is more. Zeker als dit een vrije keuze betreft kan het bevrijdend werken. In hoeverre ben jij gevoelig voor status? Vraag je af of de mensen die jou hierop beoordelen wel bij je passen. Als jij de moed toont om het roer om te gooien oogst je een ander soort waardering, mogelijk door andere mensen. In mijn beleving zijn dit ook de mensen die beter bij jou passen. Door te doen waar jij gelukkig van wordt trek je de juiste mensen vanzelf aan. Maar in veel gevallen gaat je omgeving gewoon mee in jouw stroom.

Slow travel is ook een mogelijkheid om je droom waar te maken

Zelf zit ik momenteel in zo’n overgangsfase – de opbouw van mijn eigen bedrijf – om langzaam afscheid te nemen van mijn werkzame leven voor een baas. Drie jaar wonen op Bonaire vormde de grootste inspiratiebron tot het besluit om, zodra het mogelijk zou zijn, definitief te kiezen voor rustig werken onder een palmboom. Ik kan niet wachten tot het zover is, maar slow travel is de juiste weg voor mij, stap voor stap van A(msterdam) naar B(onaire) en onderweg klop ik regelmatig even bij Buddha aan.

Je dromen waarmaken

 

Hoe maak jij je dromen waar?

 

Heb je nog vragen of denk je na het lezen van dit blog ‘ik besteed het maken van een website liever uit’? Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag met jouw online reis.

 

Wil jij meer weten over het maken van een website die aansluit op jouw Human Design? Neem dan contact op of plan een afspraak in mijn agenda.

Dit artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan