Een website gebaseerd op Human Design type Manifestor

Een website gebaseerd op Human Design type Manifestor

Droom je ervan een website te hebben die perfect past bij jouw unieke Human Design blauwdruk? In deze reeks neem ik de 5 verschillende Human Design blauwdrukken onder de loep. Dit keer is het type Manifestor aan de beurt. Als je door mij jouw website laat maken, ontvang je tevens een persoonlijke Human Design reading. Op basis van deze blauwdruk maak ik een website die nauw aansluit bij jouw unieke persoonlijkheid. Ik geloof namelijk dat authenticiteit de sleutel is tot het aantrekken van jouw ideale klanten.

Na de reading stuur ik je de samenvatting in PDF-formaat. Met de beschrijving van jouw unieke persoonlijkheid en energie kun je teksten op je website in jouw eigen schrijfstijl formuleren. Naast tekst gaan we inzoomen op kleuren, afbeeldingen en andere visuele elementen die jouw identiteit en waarden passend weergeven.

In deze blog leg ik uit hoe jij – type Manifestor – Human Design kunt integreren in je website.

Human Design Energietype

Human Design kent vier energietypes met een verdieping:

Manifestor (9% van de mensen)
Generator (33% van de mensen)
Manifestor Generator (37% van de mensen)
Projector (20% van de mensen)
Reflector (1% van de mensen)

 

Zelf heb ik energietype Generator en schreef eerder de blog ‘een website laten maken voor de Generator. Lees ook de blog een website laten maken voor de Manifesting Generator.

 

De kenmerken van Human Design type Manifestor

Je bent onafhankelijk, kan dingen initiëren en bent echt hier om een impact te hebben op de wereld om je heen.

Je bent hier om verandering teweeg te brengen, om nieuwe paden te bewandelen en anderen te inspireren vanuit een innerlijke vonk. Als Manifestor ben jij de pionier, degene die het voortouw neemt zonder afhankelijk te zijn van anderen. Je bent een geboren aanpakker, ontworpen om je eigen dromen na te streven, niet die van anderen.

De Manifestor heeft een open sacraal centrum, maar is toch een energietype. Dit omdat hij minimaal één motorcenter gedefinieerd heeft en dat verbonden is met de keel.

Manifestor is een natuurlijke ondernemer: iemand die geboren is om nieuwe initiatieven te nemen, om dingen in gang te zetten. Manifestors worden soms verkeerd begrepen omdat ze snel handelen, vaak alleen, zonder anderen te informeren over hun plannen of ze de kans te geven om te helpen.

Dit kan leiden tot misverstanden en het gevoel van niet begrepen te worden. Hierdoor pas je je misschien aan, houd je jezelf in en laat je je eigen innerlijke vuur niet zo helder schijnen als je eigenlijk zou willen.

Maar dit is een uitnodiging en aanmoediging om terug te keren naar jezelf. De wereld heeft jou nodig, jouw initiatiefrijke energie. Als je mensen informeert over wat je van plan bent, zullen ze graag hun steun aanbieden.

Strategie voor een Manifestor in Human Design

De strategie van een Manifestor is informeer en initieer. Een Manifestor straalt een krachtig aura uit dat anderen sterk beïnvloedt, maar tegelijkertijd kan dit aura wat moeilijk te doorgronden zijn. Dit schept een zekere mysterieuze sfeer rondom de Manifestor, waarbij mensen vaak in het duister tasten over wat ze precies van hen kunnen verwachten.

Daarom is informeren zo belangrijk. Voordat je iets doet, informeer de mensen wat je gaat doen. Vertel wat je intenties zijn, wat je doet, waar je mee bezig bent en wat je plannen zijn. Je omgeving wil het gevoel hebben dat ze betrokken worden. Zeker wanneer je te maken hebt met Generators (33% van de mensen) en Manifesting Generators (37% van de mensen). Hun strategie is namelijk om te reageren. Door te informeren geef jij ze kans om te reageren en daardoor voorkom je dat mensen in de weerstand komen.

 

Als Manifestor ondernemen

Als Manifestor ben jij hier echt om verandering teweeg te brengen en anderen en de wereld te beïnvloeden. In jouw bedrijf ben jij de enige die zelf acties kan initiëren. Als de drang om iets te doen opkomt, heb je in feite niemand anders nodig.

Hoe meer je je volledige potentieel omarmt en dit volledig aanvaardt, hoe gemakkelijker het wordt om consequent klanten aan te trekken. Geef jezelf de toestemming om te schitteren en omarm je grootsheid. Zelfs in je marketing hoef je niet bescheiden te zijn; ga groot en gedurfd!

Je bent goed in het initiëren en starten van dingen, maar niet altijd in staat ze af te ronden. Daarom is het voor jou waardevol om een team om je heen te verzamelen. Wanneer je de drang voelt om iets te creëren, kun je daar vol energie aan werken. Maar het afronden kun je vervolgens overlaten aan jouw team, bijvoorbeeld door samen te werken met een Generator om taken te voltooien, of met een Projector voor advies over de beste aanpak van hun plannen. Hierdoor heb jij ruimte om nieuwe dingen te initiëren.

Jij bent echt een trendsetter, omarm dat! Maar vergeet niet om ook anderen hierin mee te nemen! Neem je volgers en klanten mee in het hele proces, van begin tot eindproduct, inclusief een kijkje achter de schermen.

 


10 tips om je website af te stemmen op het Human Design type Manifestor


De Manifestor is een geboren leider met een unieke energie en drive. Je wil graag je eigen pad volgen en je eigen keuzes maken. Om leiderschap, onafhankelijkheid en behoefte aan vrijheid te weerspiegelen kun je de volgende elementen toevoegen:

Hieronder volgen 10 tips.

1. Strak en Eigentijds Ontwerp:

De website zou een modern en strak ontwerp moeten hebben om de onafhankelijke en vooruitstrevende aard van de Manifestor te weerspiegelen, maar ook omdat Manifestors de neiging hebben om snel van project naar project te gaan. Daarom is het belangrijk om je websitebezoekers niet te overweldigen.

Met strak ontwerp bedoel ik eenvoud en minimalisme. Dus je website moet niet overladen worden met overbodige elementen, maar dat er juist gekozen wordt voor een beperkt aantal elementen die de boodschap krachtig overbrengen. Denk ook aan een strak lettertype zoals bijvoorbeeld Roboto, Montserrat, Lato of Poppins.

 

2. Persoonlijke Verhalen en Ervaringen:

Laat persoonlijke verhalen en ervaringen zien als zelfstandig ondernemer. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een “Over mij” pagina en eventueel in blogs waar je jouw verhaal deelt over het volgen van je eigen pad en het nemen van onafhankelijke beslissingen. Laat ook zien hoe jouw aanbod anderen heeft geholpen.

 

3. Krachtige Visuele Elementen:

Gebruik afbeeldingen en grafische elementen die leiderschap uitstralen. Dit kunnen afbeeldingen zijn van mensen die anderen leiden, in actie zijn of een groep aansturen.

Sterke, zelfverzekerde poses en expressies kunnen de energie van leiderschap overbrengen.

Gebruik ook beelden die emoties oproepen en mensen inspireren. Bijvoorbeeld een beeld van een spreker die een inspirerende toespraak houdt, terwijl er aandachtig geluisterd wordt en mensen geïnspireerd worden. Of beelden van mensen die samenwerken aan projecten, ideeën uitwisselen of elkaar ondersteunen bij professionele doelen.

4. Call-to-Actions (CTA’s) die Aanzetten tot Actie:

Gebruik krachtige en overtuigende CTA’s die bezoekers aansporen om actie te ondernemen en de leiding van de Manifestor te volgen. Dit kunnen CTA’s zijn zoals “Word Lid”, “Neem Contact Op”, of “Boek een Consult”.

5. Duidelijke Visie en Missie:

Laat op je homepage of een prominente sectie van de website de visie en missie zien. Dit communiceert het leiderschap door te tonen dat je een duidelijk doel voor ogen hebt en anderen inspireren om dit doel te volgen.

 

6. Overzichtelijke Structuur:

Manifestors waarderen efficiëntie en directheid. Zorg ervoor dat je website een heldere en intuïtieve navigatiestructuur heeft, zodat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken.

 

7. Getuigenissen en Successen:

Toon getuigenissen van tevreden klanten. Dit kan helpen om vertrouwen op te bouwen en potentiële klanten aan te moedigen.

 

8. Interactie en Betrokkenheid:

Stimuleer interactie en betrokkenheid op de website door middel van live webinars, Q&A-sessies, of een forum waar bezoekers vragen kunnen stellen en met elkaar kunnen discussiëren. Dit laat zien dat je open staat voor dialoog en feedback.

9. FAQ sectie:

Voeg een sectie met veel gestelde vragen toe aan de website waar je openhartig antwoord geeft op vragen over je producten, diensten, prijzen, werkwijzen, enzovoort. Dit helpt eventuele twijfels of onzekerheden bij bezoekers weg te nemen en creëert transparantie over wat ze kunnen verwachten.

10. Contactinformatie en Klantenservice:

Zorg ervoor dat de contactinformatie duidelijk zichtbaar is op je website. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijk om contact op te nemen via e-mail, telefoon, chat- of whatsapp.


Welke kleuren gebruik je op je website als Manifestor


 

In jouw unieke blauwdruk zijn er nog meer aspecten om te ontdekken. Door jouw Human Design blauwdruk te gebruiken, kan ik de kleuren herkennen die overeenkomen met jouw energiecentra, gebaseerd op het chakra-systeem.

Hoewel Human Design zelf geen specifieke kleuren voorschrijft, maak ik gebruik van de kleuren die worden geassocieerd met de chakra’s, die de basis vormen voor de centra in Human Design. Verder kijk ik ook naar je kanalen en poorten in je blauwdruk. Deze zorgvuldig gekozen kleuren zijn op jou afgestemd en zullen ook de uitstraling van jouw website verbeteren. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat jouw website  jouw kracht weerspiegelt.

 

In mijn blog ‘De kracht van kleuren voor je website: hoe kies je de juiste kleuren voor je website’ vind je meer informatie over de kleuren.

 

Een Manifestor herken je aan:

-Een ongedefinieerd sacraal centrum

-Een gedefinieerd keel centrum dat direct of indirect via gedefinieerde kanalen is verbonden met één of meer van de overige drie motor centra:

– het emotie centrum,
– het hart centrum
– en/of het wortel centrum.

Als Manifestor met een gedefinieerd keel centrum gebruik ik graag de kleur blauw. Dit in combinatie met het verbonden emotie centrum (chakra is kleur geel), hart centrum (chakra is groen) en/of wortel centrum (chakra is rood).

Wil jij een Human Design reading in combinatie met een moodboard voor jouw huisstijl? Maak nu een afspraak.

 


Zo benadruk jij als Manifestor jouw kernwaarden in jouw bedrijf


 

Een Human Design Reading is ook een perfecte manier om jouw kernwaarden te achterhalen. Hiervoor kijk ik naar de gedefinieerde kanalen. Deze kun je zien als stromen van levensenergie, jouw kernkwaliteiten.

Je kernwaarden weerspiegelen jouw unieke identiteit en vormen de kern van wie je bent. Wanneer je ze helder voor ogen hebt, straal je authenticiteit uit en laat je je niet beïnvloeden door de verwachtingen van anderen. Het bewust zijn van je kernwaarden versterkt niet alleen je zelfvertrouwen, maar vergroot ook je gevoel van eigenwaarde en zelfrespect.

Door je bewust te zijn van je kernwaarden, kun je ze doelgericht inzetten in je communicatie, zowel online als offline. Hierdoor presenteer je jezelf op een authentieke manier en trek je de juiste doelgroep aan. Je kunt je kernwaarden eventueel in je slogan verwerken, maar ook je producten en diensten erop afstemmen, zodat ze een weerspiegeling worden van jouw waarden.

Een creatieve benadering om met je kernwaarden om te gaan, is door boeiende content te creëren die jouw kernwaarden belicht. Denk aan het delen van persoonlijke verhalen die verbonden zijn met elke kernwaarde. Welke ervaringen passen bij jouw kernwaarden en voegen een uniek aspect toe aan jouw verhaal?

Om te ontdekken wat voor jou belangrijk is, moet ik dieper in jouw persoonlijke design kijken. Het is belangrijk om te weten dat niet alle Manifestors dezelfde kernwaarden hebben. Vandaar dat ik ze hier niet kan uitwerken.

 

Wil je dat ik meekijk naar jouw kernwaarden? Maak een afspraak.

 

 

Wil jij een website gebaseerd op Human Design type Manifestor?

Wil jij meer weten over het maken van een website die aansluit op jouw Human Design? Neem dan contact op of plan een afspraak in mijn agenda.

Dit artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan