Favoriete Wordpress thema Impreza

Een succesvolle website met WordPress thema Impreza

Hoe vind je je optimale WordPress thema voor een succesvolle website? In eerste instantie niet zo eenvoudig, zeker omdat ik wil gaan voor een creatieve onlinereis én het allerbeste resultaat voor mijn klanten.

Na enig zoekwerk wist ik zeker waarom mijn oog viel op het WordPress thema Impreza waar ik ook voor gekozen heb. Het is zeer geschikt voor mijn creativiteit. Gezien mijn specialiteit voor websites in de kleuren die passen bij mijn klanten is dat een belangrijk argument. Voor nog meer maatwerk maak ik gebruik van Human Design.

In deze blog kun je lezen wat mijn favoriete WordPress thema is en waarom. Ook leg ik uit waarom je beter wel of niet kunt kiezen voor een multi-purpose thema.

 


Een Multi-Purpose WordPress Thema


 

Impreza is het WordPress thema van mijn keuze. Een van de vele multi-purpose thema´s. Dit houdt in dat je binnen één thema veel verschillende websites en lay-outs kunt maken. De uitstraling en feel zijn in een paar klikken aan te passen.

Ondanks de vele mogelijkheden binnen multi-purpose thema’s zijn er ook nadelen aan verbonden. Veel functionaliteiten blijven vaak ongebruikt en hoe meer functies, des te gevoeliger wordt het thema voor bugs. Dit zijn programmeerfouten.

Het hoofdkenmerk van multi-purpose thema’s is de content builder. Door een systeem van knippen en plakken kun je alle elementen binnen een pagina plaatsen op de door jou gewenste plek. Jouw kleuren, foto’s en teksten worden tot een uniek geheel gesmeed, met de juiste knoppen en zoekwoorden erbij.

Naar wens kun je elementen blijven toevoegen. Denk aan portfolio-pagina’s, diensten, prijstabellen en meer. Behalve de juiste kleuren voor mijn klanten gaat mijn voorkeur uit naar rust op een website. Door te veel toevoegingen creëer je een jungle waarbij je door de bomen het bos niet meer ziet.

 

Meer voordelen van Impreza

De gebruiksvriendelijkheid van het WordPress thema Impreza staat hoog aangeschreven. Zonder codes kun je kleuren, lijnen en hoogtes van balken aanpassen.

Impreza heeft een mooie en speelse uitstraling, niet te zakelijk vooral. Ideaal als je graag met kleuren werkt. De support is supersnel, de documentatie geweldig en je kunt eenvoudig zoeken in de eerder gestelde vragen. Extra fijn als je niet steeds moet wachten op een antwoord, dit maakt minder afhankelijk en dus vrijer.

Andere belangrijke plug-ins gaan goed samen met Impreza. Denk aan bijvoorbeeld WPML voor meertalige websites of WooCommerce voor webshops. Ook bbPress voor het maken van een forum matcht goed met Impreza, evenals  Wishlist Member voor een aanbod van een membership-site of online cursus. Bovendien staat er bij Impreza een child thema voor je klaar, eenvoudig en direct te installeren.

Impreza aankopen

 


Je ideale WordPress thema in 7 stappen


 

Er bestaan duizenden WordPress thema´s. Om jouw keuzeproces te vereenvoudigen help ik je een handje. Als voorbeeld geef ik de toepassing voor Impreza.

Door de volgende 7 stappen te doorlopen kun jij je ideale WordPress thema vinden.

 • Kies voor een betaald WordPress thema. De prijs voor Impreza bedraagt 59 USdollar
 • Wat is het doel van je website? Een dienst, een webshop, bloggen? Impreza biedt legio mogelijkheden. Voor een meer zakelijke uitstraling raad ik Avada aan, voor online cursussen Astra Pro
 • Kies jij voor creativiteit? Met WP Bakery Builder – voorheen Visual Composer – kun je vele vormen van creativiteit kwijt in een website. Met mijn voorkeur voor kleuren kan ik hierdoor maatwerk leveren voor al mijn klanten.
 • Een creatief proces floreert het beste zonder klok. Mijn passie zit in de creatie van jouw unieke website in kleur. Daar neem ik graag de tijd voor. Als jij zorgt voor de juiste input dan zie je dat terug in mijn output. Kwaliteit staat voorop.
 • Wil je werken met een builder? Hiermee kun je al je creativiteit kwijt. Dat kan een voordeel zijn, mits je over voldoende tijd beschikt. Tevens moet je goed weten wat je wel en niet wilt.
 • Thema zoeken op Envato Market/Themeforest. Hierop vind je ook Impreza. Aandachtspunten hierbij
  -Let goed op wat het thema te bieden heeft. Alles over Impreza.
  -Let goed op het aantal reviews en downloads. Voor Impreza geldt een verkoop  van 98.361, een gemiddeld cijfer van 4.88 uit 5 bij 2400 beoordelingen. Heel positief.
  -Voor de aankoop van een thema adviseer ik eerst even de demo´s te bekijken, voor een ´live´ indruk. Dit blijft een kleine selectie uit de enorme hoeveelheid mogelijkheden met een multi-purpose thema, dus staar je er niet blind op.
 • Een lijstje maken. Selecteer een paar thema´s en maak een lijstje met prioriteiten voor jou. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheden van blog lay-outs, documentatie of een portfolio. Aanpassing van de header en footer naar de gewenste lay-out is ook een pre. In mijn geval voldoet Impreza aan al mijn wensen en werk ik er tot nu toe heel prettig mee.

 


De nadelen van Impreza


 

Voor mij is Impreza het ideale thema om mee te werken, maar dat hoeft niet voor iedereen op te gaan. Door de vele mogelijkheden is Impreza vrij complex en arbeidsintensief. Het vraagt behoorlijk wat tijd om dit goed te beheersen.

Met uitgebreide documentatie en veel oefening gaat dit zeker lukken. Wie zaait zal oogsten, dus het resultaat is vaak evenredig aan de investering. Zeker als startend webdesigner komt er veel bij kijken, het vereist maatwerk en technische kennis. Neem daarbij het risico op meer bugs – programmeerfouten – bij multi-purpose websites. Dit alles maakt dat je in een aantal gevallen beter kunt kiezen voor een meer eenvoudig thema.

 

Eenvoudige thema´s

Als Impreza niet past bij jouw doel dan is Astra Pro een goed alternatief. Eenvoudiger in design en gebruik vooral. Ook ideaal als je weinig tijd hebt en je website op korte termijn wilt lanceren.

Mocht je toch vooral de voordelen van Impreza willen benutten en er zelf niet helemaal in willen duiken, dan kun je bij mij terecht. Zoals gezegd, ik voel me thuis bij dit thema en vind het heerlijk om te knutselen met alle elementen die nodig zijn voor een kleurrijke website. Helemaal op maat voor jou.

 

Heb jij je ideale thema al gevonden?

Wil jij meer weten over het maken van een website die aansluit op jouw Human Design? Neem dan contact op of plan een afspraak in mijn agenda.

Dit artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan