Een authentieke website vertelt jouw unieke verhaal

Ben jij op zoek naar een webdesign met de focus op jouw unieke verhaal? Het ontwerp voor jouw eigen website die bij de eerste klik laat zien wie jij bent en wat jij te bieden hebt?

Een succesvolle ondernemerswebsite moet uiteraard goed vindbaar zijn, maar heeft ook een doel nodig. Het moet jouw verhaal vertellen, de bezoeker aanspreken en prikkelen, waardoor een bezoeker uiteindelijk een klant wordt. Jouw klant.

Met andere woorden, je website moet voor jou gaan werken. Door onderscheidend te zijn van vele concurrenten trek jij je ideale klanten aan. Met een authentieke website en jouw unieke verhaal.

Jouw unieke voetafdruk

Een succesvolle website is meer dan een opsomming van je producten, diensten en tarieven. Natuurlijk, dat is wel de kern van je onderneming, maar een nogal kaal geheel. Daar kijkt geen bezoeker met plezier naar, laat staan dat iemand geprikkeld wordt om door te klikken.

Daarvoor is de juiste omlijsting nodig, jouw verhaal eromheen. Wie ben jij? Wat beoog je met jouw onderneming? Wat zijn je kernwaarden? Welk soort ondernemer wil jij zijn?

Om de nieuwsgierigheid van je bezoekers te prikkelen zorg je meteen voor een verbluffende eerste indruk, met je homepage. Door het gebruik van de juiste kleuren, foto’s en woorden wordt jouw unieke voetafdruk gezet.

 

Human Design

Als webdesigner wil ik met mijn klant op ontdekkingsreis. Ik wil achterhalen wie jij bent en dat doe ik met behulp van al mijn sensaties. De vele reisavonturen door Zuidoost-Azië hebben mijn antenne voor een zesde zintuig verscherpt. Daar zie ik hoe mensen durven vertrouwen op iets dat groter is dan onze wereld van beperkte zintuiglijke waarneming en bewijsvoering.

Mijn reiservaringen hebben ertoe geleid dat ik me ben gaan verdiepen in Human Design. Deze holistische methode is ontstaan vanuit een samensmelting van oosterse met westerse wijsheden. Op basis van je geboortedatum, -tijdstip en -plaats kan nauwkeurig worden bepaald tot welk type persoonlijkheid je van nature behoort.

Meer verfijning op individueel niveau verwerf ik door aanhoudend verder te duiken in Human Design. Zeer waardevolle kennis en vaardigheden om mee te nemen in mijn webdesign. Mijn ontwerp voor jouw authentieke website met uniek verhaal.

 

Woorden, beelden en kleuren

Om verhalen te vertellen kun je gebruik maken van woorden en beelden. Denk aan boeken en films. In een boek ligt de nadruk meer op woorden, in een film op beelden. Onderschat daarbij het gebruik van de juiste kleuren niet. Je hebt waarschijnlijk al ontdekt hoe graag ik werk met passende kleurcombinaties voor mijn klanten.

Elk mens heeft een verhaal. Om dit verhaal goed over te dragen naar een lezer of kijker is enige vakkennis heel wenselijk. Een goed verhaal is doorgaans geen opsomming van feiten of ervaringen in chronologische volgorde. Wat een verhaal de moeite waard maakt is een aansprekende kern, waarin een boodschap verborgen zit, maar ook met een sterke kop en staart.

Een goed verhalenverteller inspireert, zorgt dat mensen verder willen lezen. Ook de stijl van schrijven speelt daarin een rol. Afwisselend, prikkelend, boeiend. Gebruik van beeldspraak, humor of metaforen maken een verhaal extra levendig.

 

Het unieke verhaal in je authentieke website

Door te ontdekken welk verhaal jij wilt uitdragen met jouw product of dienst kan dit verwerkt worden in je authentieke website. Dit kan samenhangen met bepaalde karaktereigenschappen of kernwaarden.

‘Ik ben in Athene, samen met tekstschrijver  Simons writing. Beiden streven we naar een leven als digital nomad en dit is onze eerste workation samen. Ieder afzonderlijk hebben we vele avonturen ter wereld beleefd, ook te voet. Gezamenlijk vooral in en rond het Limburgse heuvelland. Athene biedt kansen voor enkele mooie beklimmingen.

Beklimming Likavittos

Bij het opkomen van de Griekse zon stijgen we eerst naar de Likavittos, een beklimming tot 263 meter hoogte. Daar worden we getrakteerd op een adembenemend vergezicht over de hele stad. Als bonus wordt onder klokkengelui de Griekse vlag ten top gehesen door twee militairen. We zijn er een tijdje stil van, zo magisch. Wat een cadeau.

Beklimming Parnitha

Een dag later nemen we een taxi naar de beklimming van de Parnitha, een berg ten noorden van de stad op 1413 meter hoogte. Het is lastig de juiste looproute te vinden. We volgen Google Maps en komen op een geasfalteerde beklimming vol haarspeldbochten terecht. Dit blijkt een enorme misrekening. In de volle zon lopen we urenlang  bergop, zonder ook maar één watertappunt of horecagelegenheid tegen te komen. Omkeren is geen optie meer.Met ieder een half litertje water in onze rugzak wordt dit behoorlijk nijpend. De wanhoop neemt toe, het vertrouwen daalt. Toch blijven we vertrouwen op… ja, op wat eigenlijk? Een hogere macht, een goede afloop?

 


Reddende Engel

Na bocht zevenentwintig zie ik opeens een beeld van een engel. Onze reddende Engel? Er zit nog één slokje water in mijn flesje. Midden in de bocht komt een legerauto onze kant uit, opnieuw twee militairen. Mijn vriendin dwingt deze auto tot stilstand en smeekt om hulp. Anderhalve liter water komt onze kant uit. Ruim voldoende om de top te halen en onze missie te volbrengen. Op onze bestemming mogen we met een kabelcabine – doodsangstig voor mij – in een kwartier tijd naar beneden. De echte beloning volgt in de stad, met gegrilde sardientjes, anjovisjes, mediterrane groentes en veel witte wijn.’

De persoonlijke boodschap

Wat is mijn persoonlijke boodschap? Vertrouwen, je eigen weg blijven volgen, niet opgeven… Als een zogenaamde metafoor kwam deze ervaring in mijn leven, zoals vele malen eerder. Je begint aan een avontuur, het zit tegen, nog meer tegen, en op zeker moment komt er een kentering. Ik blijf op mijn pad – ondanks alle zijpaden – volg mijn eigen koers en blijf vertrouwen. Dat is mijn unieke weg.
Ken je die ervaring? Dat je achteraf begrijpt waarom een bepaalde gebeurtenis nodig was?

Een leerproces misschien? Dit is mijn visie op het leven en mijn uitgangspunt voor webdesign & Human Design.

Wat is jouw unieke verhaal?

En wil je dit in je eigen website terug zien?

Wil jij meer weten over het maken van een website die aansluit op jouw Human Design? Neem dan contact op of plan een afspraak in mijn agenda.

Dit artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan