De aanbodpagina van je website

De aanbodpagina op je website: jouw onlinereis in 7 etappes

De aanbodpagina op je website is een uitdagende onlinereis. Maar liefst 7 etappes moeten worden afgelegd, met hier en daar een heuvel of een berg. En uiteraard ben ik je reisgids, op weg naar je bestemming, dé plek waar je bezoekers moeten veranderen in klanten.

De prangende vraag is nu hoe jij ervoor zorgt dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Dat jouw teksten stimuleren tot het kopen van je product of dienst.

Als je de volgende 7 etappes aflegt kom je vanzelf op de plek waar je wil zijn.

  1. Benoem als eerste de pijnpunten of verlangens van je klant
  2. Beschrijf je diensten kort en helder, ook het te verwachten resultaat. Beloof geen sprookjes, maar te veel bescheidenheid is ook niet nodig
  3. Je pakketten met hun tarieven
  4. Referenties en getuigenissen van je klanten
  5. Ontkracht mogelijke bezwaren op een eerlijke manier
  6. Lijstje met meest gestelde vragen, aanbod wel of niet geschikt
  7. Call to action

7 etappes voor de aanbodpagina op je website


Pijnpunten of verlangens van je ideale klant

Een bezoeker van jouw website raakt pas echt geïnteresseerd in je aanbod als hij of zij zich begrepen voelt door jou. Jij maakt verbinding door pijnpunten of verlangens te benoemen die bij de lezer leven.Benoem deze pijnpunten en verlangens aan het begin van je aanbodpagina. Dit zorgt ervoor dat je bezoeker verder leest en klant kan worden. Maak een lijstje met opsommingen. Voor pijnpunten maak je een lijstje als je klanten helpt bij de oplossing van een probleem, bij verlangens als je een aanbod hebt om mensen blij te maken.

Diensten en resultaten

Beschrijf kort en helder welke diensten of producten je aanbiedt. Nog belangrijker is wat het je klanten oplevert als ze hiervan gebruik maken. Wek geen valse beloftes, maar wees ook niet te bescheiden. Blijf realistisch. Mensen kopen niet alleen een product of dienst, maar vooral resultaat. Met een kat in de zak of knollen voor citroenen creëer je geen tevreden klanten.


Bijvoorbeeld:

‘Ik help jou bij je onlinereis, op weg naar een authentieke website die bij jou past en waarmee jij tevreden klanten en inkomsten aantrekt’.

Door het resultaat van jouw aanbod concreet te benoemen kan je lezer al een goede inschatting maken van de waarde hiervan. Nogmaals, verkoop geen sprookjes. Eerdere resultaten horen daar zeker bij vermeld te worden.

 

Pakketten en tarieven

Wil jij een luxe cruise maken met elke dag een cocktail? Of liever met de bus naar Spanje en lokale biertjes proeven? Aan beide keuzes hangt een ander prijskaartje.

Nadat je bezoeker geïnteresseerd is geraakt in jouw product of dienst mét resultaat wordt het tijd voor je pakketten en tarieven. Maar liefst 90 procent haakt af als er geen prijs wordt genoemd. Mensen willen ook op dit punt weten waar ze aan toe zijn, een idee hebben over de prijs-kwaliteitverhouding en of deze past binnen hun budget.

Wees hierin eveneens duidelijk. Zonder prijsvermelding wordt vaak aangenomen dat de prijzen erg hoog zijn. Maar ‘voor een dubbeltje op de eerste rang’ zaai je twijfel over de waarde van je aanbod. De meeste mensen haken daardoor eerder af.

Zelfs als je maatwerk levert is het voor een klant prettig een richtprijs te weten. Je kunt dit uitdrukken in tijd, zoals een uurtarief of een bedrag per week, maand of jaar. Alternatieven zijn bijvoorbeeld een pakketprijs, productprijs of trajectprijs.

 

Referenties en getuigenissen

Laat regelmatig een diversiteit aan resultaten zien, verspreid over je aanbodpagina. Laat zowel de cruise-reiziger als de Spanjetoerist aan het woord. Referenties en getuigenissen, oftewel testimonials, vormen de ambassadeurs van je bedrijf. Een onafhankelijke getuigenis van een klant klinkt toch net iets geloofwaardiger dan wat jij als belanghebbende vertelt.

Ook in een testimonial wil je bezoeker weten hoe de situatie vooraf én achteraf was. Zorg daarvoor als een klant een review plaatst. Met welk probleem of verlangen kwam hij of zij bij jou terecht en hoe is dit opgelost? Naam en foto van je klant is hierbij een pré.


Bezwaren

En dan komen de heuvels en bergen in zicht. Je potentiële klant is al een eind op weg naar jouw product of dienst, maar worstelt nog met wat vragen, twijfels of bezwaren. Dit zegt weinig over de interesse in je aanbod, integendeel.

Juist dan is het jouw taak om die laatste hindernissen weg te nemen, met wederom een eerlijk maar overtuigend verhaal.

 

Veel gestelde vragen

Vaak wordt een aanbodpagina op je website afgesloten door een lijstje met veel gestelde vragen. Hiermee wordt al een deel van de vragen, twijfels of bezwaren weggenomen. Het lijstje kan vragen bevatten die je letterlijk ontvangen en beantwoord hebt, maar daarnaast ook voor de hand liggende bezwaren met betrekking tot geld, tijd, zelfvertrouwen of praktische zaken.

‘Hoe word ik een digital nomad?

Daarnaast kun je ervoor kiezen aan te geven voor wie je aanbod wel of niet geschikt is. Hiermee verschaf je je bezoeker ook eerlijkheid. Bovendien vergroot je de kans dat de blijvers uiteindelijk tevreden klanten worden.

Mijn onlinereis is ideaal voor kleurrijke personen en bedrijven, maar wil jij liever onopvallend door het leven of opgaan in de massa, dan adviseer ik een andere reis.’

 

Call-to-action

Alle heuvels en bergen zijn overwonnen, je onlinereis zit er bijna op. Eenmaal hier beland staat je potentiële klant op de drempel van jouw bedrijf. Tijd voor actie.

En jij verzint hierop een sterke call-to-action, een duidelijke en overtuigende uitnodiging aan de lezer om tot actie over te gaan. Dit kan door contact met jou op te nemen of een afspraak te maken.

 

Heb jij hulp nodig bij het maken van  je website? 

Ik help je graag bij je online reis en maak graag een authentieke website die bij jou past. Wil je meer weten over mijn aanbod? Klik dan hier en ontdek hoe ik jou kan helpen. 

Neem contact op voor meer informatie.

Wil jij meer weten over het maken van een website die aansluit op jouw Human Design? Neem dan contact op of plan een afspraak in mijn agenda.

Dit artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan