Waarom bloggen belangrijk is voor je bedrijf

4 redenen waarom bloggen goed is voor je onderneming

Je website is klaar en staat als een huis. Je bent dus al een heel eind op weg met je onlinereis. Maar zoals elk reisavontuur niet eindigt bij je eerste bestemming geldt dat ook voor deze reis.
Tot hier werd je begeleid. Nu is de tijd aangebroken om op eigen benen te staan en zoveel mogelijk zelfstandig je weg te vervolgen. Duidelijk is dat jij wilt groeien met je bedrijf, sterker wilt worden. En ook dat hoef jij niet helemaal alleen te doen. Van mij krijg je een extra koffertje mee, gevuld met onlinestrategieën.

Bloggen is het toverwoord voor een goed vervolg van jouw onlinereis. Als jij van meet af aan regelmatig een blog schrijft en publiceert dan trek je gaandeweg de juiste bezoekers naar je website. Dan komen de klanten die zich aangetrokken voelen tot jouw unieke manier van ondernemen.

In deze blog geef ik 4 redenen waarom bloggen goed is voor je onderneming en tevens een krachtig middel is om je bedrijf te laten groeien.


4 redenen waarom bloggen goed is voor je onderneming


 

1. Bloggen verbetert je SEO

Zoekmachines als Google zijn dol op blogs, maar dan wél met de juiste zoekwoorden of -termen. Door regelmatig een nieuwe blog te plaatsen help jij je website naar een hogere ranking in zoekresultaten.
Dit heeft weer tot gevolg dat mensen, op zoek naar producten of diensten die aan jouw bedrijf gerelateerd zijn, eerder bij jou terecht komen dan bij menig concurrent.Een belangrijke stap in het proces, want hiermee komen bezoekers bij je binnen. En eenmaal over die drempel maken zij kennis met jouw bedrijf. Vervolgens kunnen bezoekers klanten worden.

2. Toename van websiteverkeer 

Een goede blog bevat relevante en waardevolle content. Door deze te publiceren draag je bij aan toename van websiteverkeer. Geïnteresseerde lezers van jouw blogs kunnen doorklikken naar je website voor meer informatie.

Dus door te bloggen genereer je meer verkeer naar je website. Eenmaal op je website is elke bezoeker een potentiële klant. En dat is toch uiteindelijk jouw doel.

 

3. Bloggen versterkt je autoriteit

Dat je blogs relevante en waardevolle content moeten bevatten kon je hierboven al lezen. Die inhoud of content moet vooral gericht zijn op de mensen die jij wilt bereiken. Heb jij al een goed beeld van je doelgroep?

In je blogs kun je niet alleen je expertise, maar ook je persoonlijkheid laten zien. Behalve dat (potentiële) klanten je kennis op jouw vakgebied willen weten staat ook vertrouwen hoog op ieders lijstje. Met wie ga ik in zee?

Al is je product of dienst nog zo goed, vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Met andere woorden, vertrouwen moet groeien en niet beschaamd worden. In combinatie met een goed product of dienst is vertrouwen een vast onderdeel van de kwaliteit van je onderneming. Daarmee overtuig je je klanten om zaken te (blijven) doen met jou.

 

4. Blogs kun je hergebruiken op je sociale media

Door regelmatig een bericht te posten op sociale media vergroot je je online zichtbaarheid nog meer. En daarin kunnen je blogs weer behulpzaam zijn.

Je kunt ervoor kiezen om een blog als geheel op je Instagram-, Facebook- of LinkedInaccount te plaatsen. Een blog kun je echter ook in stukjes hakken en verspreiden over een aantal posts op sociale media.

Via sociale media bereik je doorgaans weer andere volgers, zeker met de juiste hashtags op bijvoorbeeld Instagram. Geïnteresseerde volgers kunnen klikken op jouw blogpost en dit draagt weer bij aan meer websiteverkeer, met potentiële klanten tot gevolg.

 

Waarom bloggen goed voor je onderneming is: alternatieven

Het kan natuurlijk ook dat jij niet zo´n schrijver bent en je bedrijf op een andere manier wilt uitdragen. Misschien heb je wel een vlotte babbel, dan kun je overwegen een audio of video aan je website toe te voegen. Ook een combinatie van beide behoort tot de mogelijkheden. Je schrijft een korte blog met een intro naar een audio of video die je op je blog erbij plaatst.

Voor je blogs en andere webteksten is een tekstschrijver een goed alternatief. Als jij zorgt voor de input, dan zorgt een creatieve tekstschrijver voor de output. Een goede tekstschrijver luistert vooral naar jouw verhaal en wensen, om daar vervolgens de juiste woorden bij te zoeken. Inclusief SEO.

Welke keuze je ook maakt, doe het op de manier die het beste bij jou past. Alleen dan kom je het meest krachtig en overtuigend over. Maar probeer zeker regelmatig zakelijke blogs te plaatsen. Deze krachtige tool helpt je echt bij de online zichtbaarheid van je bedrijf. Met publicatie van relevante en waardevolle content behaal jij stap voor stap de gewenste resultaten. Of, om in reistermen te spreken, kom je bij steeds meer mooie ervaringen, nieuwe avonturen en de beste bestemmingen uit.

 

Heb jij hulp nodig bij het maken van je website?

Ik help je graag bij je online reis en maak graag een authentieke website die bij jou past. Wil je meer weten over mijn aanbod? Klik dan hier en ontdek hoe ik jou kan helpen. 

Neem contact op voor meer informatie.

 

Wil jij meer weten over het maken van een website die aansluit op jouw Human Design? Neem dan contact op of plan een afspraak in mijn agenda.

Dit artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan